keres
Kép azonosítók (ID)
Személynevek
Licenc
 
Méretarány
X
Képügynökségek

Fotósok (Cultiris)
vasarlas
vasarlas

Kapcsolatfelvétel | Milyen képeket várunk? | Elszámolás

Kapcsolatfelvétel

Amennyiben fotográfusként szeretne velünk együttműködni, olvassa el lent részletezett képigényeinket, majd (releváns archívuma esetén) vegye fel velünk a kapcsolatot az info@cultiris.com e-mail címen és/vagy a 0036-1-888-9130 / 131-es melléken.

Milyen képeket várunk?

Archívumunk számára köz- és szakmai érdeklődésre számot tartó képeket keresünk, kiemelten kulturális és ismeretterjesztő területről, illetve történelmi és illusztrációs jellegű fényképeket is. A fotók szelektálásnál azok informatív tartalma, esztétikai értéke és piacképessége a meghatározó szempont. A kép technikai tulajdonságainak lehetővé kell tenni a változatos felhasználási formákat az internettől a minőségi nyomtatású magazinig.

Tartalmi szempontok

Az ügynökségi kínálat bővítésénél alapvető célunk a hiányterületek lefedése, így az oldalon már felülreprezentált témákból csak exkluzív tartalmi/esztétikai többlettel bíró felvételeket várunk.

 

Portrék:

Ikonikus személyek, szakterületükön elismert tudósok, művészek, sportolók, egyéb szakemberek, közéleti személyiségek, kiemelt közjogi titulust viselő emberek képeit várjuk. Ezen túl etnográfiai jellegű (adott népcsoportra jellemző) emberekről gyűjtünk szűk értelembe vett portrékat.

 

Eseményfotó:

A rövid aktualitású hírképek kivételével fogadunk fényképeket ezen területről. Jellemzően magyar vonatkozású vagy globális szinten meghatározó, történelmi jelentőségű eseményekről készült fotók tartoznak profilunkba.

 

Város- és életképek:

Az ezen a területen tapasztalható – a microstock fotóknak köszönhető - árakkal és mennyiséggel nem tudunk versenyezni. Célunk ezen a területen: árszabásunkkal összhangban lévő, meghatározó városrész, épület, valamint zsáner fotók forgalmazása.

 

Természetfotó:

Természetfotókat - tájképek és kuriózumok kivételével- elsősorban természetfotósoktól várunk. Ezeknél a képeknél előnyt jelent a pontos fajmegjelölés. Ismeretterjesztő jellegű és habitusfotókon túl kifejezetten dekoratív célzattal készült fényképeket is várunk.

 

Tárgyfotó/Reprodukció:

Műtárgyakról, gyűjteményekről, ipartörténeti jelentőségű eszközökről, történelmi pénzekről, dokumentumokról, relikviákról várunk képeket.

 

Technikai kritériumok

Az anyagokat digitális formában várjuk. A kép technikai tulajdonságainak lehetővé kell tenni a változatos felhasználási formákat az internettől a minőségi nyomtatású magazinig. Ez a fényképek felbontására nézve minimum 6 megapixel méretet jelent, melytől csak kivételes tartalom esetén tehetünk kivételt. Fényképek esetében az indokolatlan életlenség, indokolatlanul magas érzékenység (ISO), indokolatlan horizont döntés kizáró tényező.
Fotókon szükség esetén ajánljuk az alapvető korrekciók (pl.:fehéregyensúly, perspektívakorrekció) elvégzését, mert ezeket a képek mennyisége miatt nem tudjuk elvégezni. Olyan képeket viszont, amiken a túlzott vagy nem szakszerűen elvégzett manipuláció következtében látható minőségromlás következik be, illetve elveszítik fotografikus jellegüket nem tudunk ügynökségi kínálatunkba venni. Ilyen probléma lehet például a túlélesítés, valószerűtlen fényviszonyokat eredményező dinamika, kontraszt.

 

Feltölthető képek paraméterei

- tif vagy jpg formátum
- jpg esetében a legkisebb tömörítés (pl. Photoshop 12-es)
- maximális felbontás, de minimum 6 Megapixel
- 300 dpi
- színprofil: Adobe RGB (sRGB is megengedett)

Esztétika kritériumok

A mérlegelés egyetemes vizuálesztétikai alapvetések mentén, több szakosodott munkatársuk személyes felügyelete mellett történik, ahol alapvető elbírálási szempont vásárlóink - például képszerkesztők, könyvkiadók- képfelhasználási gyakorlata. Az előbbiek ismeretében semmilyen személyes preferencia nem játszik közre a válogatásnál, ennek lehetőségét a képek majdani felhasználóinak kívánjuk meghagyni.


Elszámolás

Szerződéses partnereink saját felhasználónevükkel és jelszavukkal belépve nyomon követhetik eladásaikat. Elszámolásra minden naptári negyedév végén van lehetőség, ezzel kapcsolatos szándékát, kérjük e-mail-ben vagy telefonon jelezze. Kérjük, mielőtt postázná a számlát részünkre, vagy honor kifizetést kezdeményez, győződjön meg róla, hogy minden feltételnek megfelel.

A kifizetést a számla beérkezését követően indítjuk el, magánszemélyek és alanyi adómentességet élvezők esetén kitöltött adatlap birtokában.

A számlán a teljesítési és a fizetési határidő azonos dátum legyen!

Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, kérjük írja rá vállalkozói számát a számlára!

A számlát az alábbi címre kérjük kiállítani (postázási cím azonos):

Kossuth Kiadó ZRt. / CULTiRiS
1043 Budapest, Bocskai u. 26.
Adószám: 11524128-2-41

Adatlap természetes magánszemélyek és számlát adó
(szellemi szabadfoglalkozású) magánszemélyek részére.

Mielőtt számlát küld, kérjük töltse ki a megfelelő adatlapot és aláírva juttassa el részünkre a számlával együtt.

Ennek kitöltésével nyilatkozhat a törvény előírásai és a nyilatkozat szerinti adóelőleg levonásáról.

 

Modellengedély

modellengedély letöltése